duminică, 26 iunie 2016

Intrebari (2)

Celor care continua sa faca apologia UE (acum chiar si “cu spume la gura”), dar si cetatenilor onesti, iar in mod particular CELOR CARE AU GUVERNAT ROMANIA, am sa le mai pun cateva intrebari (seria a doua):
Daca statul e un prost adminstrator, de ce UE (si “cainii de paza” FMI si Banca Mondiala) ne-au obligat sa privatizam, iar companiile noastre de stat (in special utilitatile unde se aduna banii populatiei) si bancile romanesti au ajuns in mana unor societati detinute de alte state, nu de privati?
De ce suntem santajati ca pentru intrarea in spatiul Shengen trebuie sa “predam” Portul Constanta “partenerilor” olandezi?
Daca UE reprezinta esenta si expresia democratiei depline, de ce (la Berlin, ieri) s-au luat decizii exclusiv la nivelul statelor fondatoare, cu ignorararea si umilirea celorlati “parteneri”?
Cum poate fi explicata atitudinea de o duritate deplasata a Germaniei fata de BREXIT (Atentie, decis prin referendum!!)? De ce amenintarile privind excluderea unui “divort amiabil”? Ce se/ne asteapta cand se face “partajul”? Nu suna a pozitii de forta? Pe cand si o amenintare de razboi?
“Corul” asta mondial extrem de vocal (orchestrat si dirijat!!) impotriva Marii Britanii nu pare suspect? Nu va pune pe ganduri?
Se avanseaza ideea ca britanicii nu au stiut ce au votat. Ni se ofera exemple, interviuri cu cetateni britanici derutati. Oricand si oriunde poti gasi un John sau un Ion care nu stie cate zile are anul sau de ce a votat pentru sau impotriva. In acest mod , nu cumva se incearca compromiterea notiunii de referendum ca instrument democratic?
Oare de ce referendumul de trista amintire al romanilor din 2012 s-a soldat cu un esec?
Cat de mult ii pasa UE de unitatea sau dezmembrarea Marii Britanii? Dar de a Romaniei?
Cei care prezinta apocaliptic iesirea unei tari din UE, cei care ne “traduc” cliseele de acum binecunoscute si nu vad viata in afara UE, sunt PATRIOTI si DEONTOLOGI (adica au actionat si actioneaza in folosul Tarii si al cetateanului roman) sau TRADATORI MANIPULATORI (adica vand Tara si compromit viitorul generatiilor prezente si viitoare)?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu