marți, 1 martie 2016

COMUNICATUL nr. 3 al Grupului pentru România

privind necesitatea schimbării Constituţiei şi a întregului sistem juridic al ţării

CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR – element central al proiectului de ţară propus de GpR
Cu ajutorul Constituţiei şi al legilor adoptate pe baza acestei Constituţii, poporul român a fost adus în situaţia de a fi cel mai sărac popor din Uniunea Europeană, în ciuda uriaşelor resurse naturale, pe care ni le-au lăsat Dumnezeu şi strămoşii noştri.
Am fost deposedaţi de toată avuţia productivă pe care o acumulasem până în anul 1989.
Am fost deposedaşi de fabrici, de uzine, de bănci. O bună parte au fost distruse, demolate, vândute ca fier vechi, banii încasaţi fiind transformaţi în vile şi jeep-uri, sau transferaţi în afara ţării.
Cea mai mare parte a fabricilor, uzinelor şi băncilor noastre a fost vândută străinilor, la preţuri simbolice, contra comisioane care au îmbogăţit clasa politică.
Aproape toate resursele naturale ale ţării sunt exploatate de corporaţii străine, care câştigă profituri uriaşe şi provoacă distrugeri devastatoare mediului înconjurător.
Aproape jumătate din teritoriul agricol al ţării a fost vândut străinilor.
Suntem poporul cel mai jefuit din Uniunea Europeană. În România, noii proprietari ai capitalului, încasează două treimi din Produsul Intern Brut (PIB), ca profituri, astfel încât nouă ne rămâne o treime, ca salarii şi pensii. Aceasta, în timp ce, în Elveţia, de exemplu, proprietarii capitalului se mulţumesc cu o treime din PIB, restul, de două treimi, revenind salariaţilor.
Mai mult de jumătate din uriaşele profituri realizate în România nu sunt declarate şi nu sunt impozitate. România a ajuns statul european cu cele mai mici venituri la bugetul public naţional, ceea ce determină lipsa cronică de bani pentru finanţarea serviciilor publice: învăţământ, sănătate, apărare, ordine publică, gospodărirea localităţilor etc.
De la poporul cu cel mai mare grad de alfabetizare am ajuns poporul cu cel mai ridicat analfabetism funcţional.
Suntem singurul popor european care, în ultimul sfert de veac, ne-am redus numărul cu peste 15%.
Suntem singurul popor european în care jumătate din populaţia activă a fost obligată să-şi părăsească ţara, în căutarea unui loc de muncă.
Suntem singurul popor european care trăieşte în două state diferite.
Suntem singurul popor european care are un guvern conceput în afara ţării.
Suntem cel mai umilit popor european.
Iată unde ne-au adus actuala Constituţie şi legile adoptate în baza acesteia.
Iată de ce ne trebuie o nouă Constituţie, una pe baza căreia să adoptăm lagile prin care să ne luăm ţara înapoi.
Iată de ce GRUPUL PENTRU ROMÂNIA (GpR) susţine iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 886/26.11.2015, cunoscută sub denumirea de CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR, care prevede schimbarea radicală a modului de organizare a societăţii româneşti şi a statului român, Constituţie prin care românii vor redeveni proprietarii ţării lor, România.
Iată, câteva din principalele prevederi ale Constituţiei Cetăţenilor:
1.Schimbarea raportului dintre democraţia directă şi aceea reprezentativă, prin transformarea referendumului în forma principală de exercitare a suveranităţii poporului.
Poporul român îşi recapătă dreptul de a legifera, de a vota legile, normele de convieţuire socială. Parlamentul adoptă legi numai în limitele stabilite de popor, prin Constituţie.
Poporul îşi recapătă dreptul de a vota, prin referendum, legi prin care să modifice, să completeze, sau să anuleze legile anticetăţeneşti şi antinaţionale adoptate de Parlament.
Poporul îşi recapătă dreptul de a demite pe toţi cei aleşi în funcţii publice care nu îşi respectă angajamentele asumate prin contractul electoral.
2. Autorităţile statului sunt complet separate şi independente unele faţă de altele. Ele se află sub controlul direct al poporului.
3. Preşedintele României numeşte şi conduce Guvernul. El răspunde în faţa poporului pentru calitatea guvernarii, pentru modul în care pune în practică Planul Naţional de Dezvoltare a României, aprobat de popor.
4. Autoritatea Judecătorească devine complet separată de Parlament şi de Preşedintele României. Preşedintele Autorităţii Judecătoreşti este ales de popor, ca şi Preşedintele României. El poate fi demis de popor. El este cel care numeşte în funcţie judecătorii şi procurorii.
5. Pe lângă cele trei existente – legislativă, executivă, judecătorească - se crează şase noi autorităţi ale statului - financiară, mediatică, electorală, morală, statistică, ştiinţifică - complet separate şi independente. Preşedinţii lor sunt aleşi de popor, ca şi Preşedintele României. Pot fi demişi de popor, dacă încalcă prevederile Constituţiei sau ale contractului electoral.
6. Avocatul Poporului, Preşedintele Curţii Constituţionale, Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Preşedintele Curţii de Conturi, Preşedintele Consiliului Legislativ, Directorul Serviciului Român de Informaţii, Directorul Serviciului Public de Presă, Radio şi Televiziune sunt aleşi de popor, ca şi Preşedintele României. Pot fi demişi de popor, dacă încalcă prevederile Constituţiei sau ale contractului electoral.
7. Parlamentul se compune dintr-o singură cameră, cu maxim 300 de membri.
8. Nimeni nu poate ocupa aceiaşi funcţie publică electivă pentru mai mult de două mandate, a câte 4 ani.
9. Cu excepţia funcţiilor de consilier local şi judeţean, toate celelate funcţii publice elective sunt incompatibile cu orice altă funcţie publică sau privată. Funcţiile de consilier local şi judeţean sunt incompatibile cu orice altă funcţie publică.
10. Se constituie asociaţiile comunitare, din care fac parte toţi cetăţenii cu drept de vot ai localităţilor, conduse de persoane fără apartenenţă politică. Asociaţiile comunitare au drept de control asupra tuturor organelor reprezentative ale statului, asupra tuturor autorităţilor statului şi asupra tuturor autorităţilor locale.
11. Construcţia economiei democratice, prin impozitarea progresivă a marilor averi şi împroprietărirea cetăţenilor ţării cu capital productiv - terenuri, construcţii, maşini, utilaje, echipamente etc. În economia democratică, majoritatea capitalului intră şi rămâne în proprietatea privată a majorităţii cetăţenilor, evitându-se, astfel, concentrarea capitalului în mâinile oligarhilor.
12. Bunurile destinate, folosite sau rezultate din infracţiuni ori contravenţii, ca şi cele a căror provenienţă nu se justifică, sunt confiscate, în condiţiile legii. Prin justificarea provenienţei bunurilor se înţelege obligaţia persoanei în cauză de a dovedi caracterul licit al mijloacelor folosite pentru dobândirea sau sporirea bunurilor.
13. Este interzisă finanţarea partidelor politice de la bugetul public, sau din fonduri private. Ele se finanţează exclusiv din cotizaţiile membrilor, aduse la cunoştinţa electoratului.
14. Autorităţile statului şi cele locale nu se pot împrumuta. Ele trebuie să funcţioneze cu veniturile colectate la bugetul public, potrivit legii.
15. Persoanele fizice şi juridice române se pot împrumuta numai în moneda naţională.
16. Căsătoria se poate încheia numai între bărbat şi femeie, aceştia având vârsta de cel puţin 18 ani.
17. Tratatele internaţionale în care România este parte pot intra în vigoare numai după aprobarea lor de către popor, prin fererendum.
18 Toate resursele naturale ale ţării sunt exploatate de întreprinderi româneşti dotate cu capital public, în beneficial românilor.
Textul complet al Constituţei Cetăţenilor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 886/26.11.2015, poate fi citit pe www.variantacojocaru.ro.
3 februarie 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu